LAST NED VÅRBINGO

Solfrids leirbålsprat

Det er nå det skjer

Apr 21, 2024
bilde av blåveis

Kom deg ut og se!

Der ute er det liv og fargene er endelig på vei tilbake. Jeg har gått og ventet håpefullt siden februar, og har ikke tall på hvor mange ganger jeg har tenkt at nå, ja NÅ er våren her. Og så har snøen plutselig lavet ned igjen, gjort bakken myk og hvit og kald.

Sist for to uker siden. Men nå, nå ser det endelig ut til at jeg får rett. Jeg kjenner at dagene med nakne gråbrune løvtrær snart er over. Den siste uka har jeg vært ute hver dag. Og da jeg var ute i skogen i går, så jeg det. Det er snakk om dager før bladene på blåbærlyngen spretter. Syrinene i hagen begynner å få store knopper, som snart blir grønne blader. Selja har gåsunger. Fargene er på vei. Gresset har begynt å vokse. Og løvetannene spirer, med blader i halve plenen vår.

Og der ute i skogen, under trekronene, på den bare bakken, mellom tørre blader fra i fjor og brunt gress. Der er de. De små, nydelige og alltid like vakre blåveisene. Og skal se dem, må du komme deg ut på tur nå, før de plutselig blomstrer av og er borte igjen. Like fort som de kom. Blåveis er en nydelig liten plante, som vokser i store mengder rett bak husene her. Et av de første ordentlige vårtegnene her på østlandet.

Vil du ha flere blomster, barnåler og frisk luft? Meld deg på nyhetsbrevet mitt ⬇️ så kommer det rett i innboksen din

SYNES DU DØRSTOKKMILA ER LANG OG TRENGER LITT INSPIRASJON FOR Å KOMME DEG UT?

Få barnåler rett i innboksen

Jeg sender jevnlig ut kortreist friluftsglede, bål og andre artige påfunn.

Du kan sove trygt. Jeg kommer hverken til å spamme deg eller selge informasjonen din videre