LAST NED VÅRBINGO

Solfrids leirbålsprat

Marshmallows x3

Mar 01, 2024
 

Reiste du bort på vinterferie?

Jeg var hjemme med barna, som hadde fri fra skolen. Men nå begynner de å bli så store at guttungen hadde planer med kompisene sine hele uka. Han forsvant ut av huset før jeg fikk han med på tur.

Jentungen er derimot like glad i å gå på tur som meg, og ville ut og brenne bål. Hun viste nemlig om en liten bålplass, 10 minutter inn i skogen, som hun ville vise meg.

Vi pakket sekken med sitteunderlag, kakaopulver, vann og marshmallovs. Tok litt ved i en pose og kniven i beltet. Været var disig med yr i lufta, men temperaturen var god. Snøen på stien var var våt og hardpakket, men ikke hardere enn at vi fikk godt feste når vi gikk innover. Fra grantrærne dryppet det smeltevann som små gaver fra himmelen, og sikten var ikke den beste.

Men vi fant raskt frem til bålplassen hun hadde sett seg ut. En gapahuk, satt opp på et hogstfelt, kanskje et pausested da de tok ned trærne rundt for noen år siden? Lysningen var likevel hyggelig, og hadde det ikke vært så mye tåke hadde utsikten vært fin. Foran gapahuken lå det lå svarte forkullede rester fra tidligere bål, og vi fant fram veden vår. Spikket av små fliser fra vedkubbene og løsnet litt hvit never fra bjørkekubbene til opptenning og dro av en fyrstikk. Flammen satte fyr på bålet, og forvandlet de tynne pinnene til varme.

Mens bålet ble varmt og kubbene fikk fyr fant vi noen grå greiner i krattet ved skogkanten. Vi spikket forsiktig vekk barken ytterst på pinnene og fikk fine grillspidd. Og på denne turen nådde jeg et nytt nivå innen marshmallows steking. Med 3 grener ytterst på pinnen kan du grille 3 samtidig. Og som alltid når det gjelder grilling er det tålmodighet som gjelder. Å vente til bålet har glør og steke jevnt på alle sider. Da blir marshmallowsen perfekt flytende, med et tynt crispy karamelllag ytterst. 

Vi ble sittende lenge rundt bålet. Det er som flammene åpner opp for ro og prat man ikke får til andre steder, og det er så flott å ha gode samtaler med hun som snart er tenåring. 

SYNES DU DØRSTOKKMILA ER LANG OG TRENGER LITT INSPIRASJON FOR Å KOMME DEG UT?

Få barnåler rett i innboksen

Jeg sender jevnlig ut kortreist friluftsglede, bål og andre artige påfunn.

Du kan sove trygt. Jeg kommer hverken til å spamme deg eller selge informasjonen din videre